Endülüs Okuma Projesi

Endülüs Okuma Projesi şu an Türkiye genelinde 20 ilde 120 okulda uygulanmaktadır.

Endülüs Okuma Projesi psikoloji temelli bir projedir. Projemizde çeşitli teknikler kullanıyoruz. Kullanılan bu tekniklerle öğrencilere hayatları boyunca devam edecek bir okuma alışkanlığı kazandırmayı hedeflemekteyiz.

Hedefimiz, öğrencilerin kütüphaneye coşkulu adımlarla gelmelerini sağlamaktır.

Okulumuzda gönüllü öğrencilerden oluşan 20-30 kişilik bir özet dinleme grubu oluşturduk. Kitabını bitiren ve değiştirmek için kütüphaneye gelen öğrenciler, o günün özet dinleme görevlileriyle karşılaşıyor ve okudukları kitapların özetini anlatıyorlar. Bu sayede kitabın okunup okunmadığını kontrol etmiş oluyoruz. Hem de öğrenciler, okudukları kitapla ilgili topluluk karşısında bir konuşma yapmış oluyorlar. Bu da onların kendilerini ifade etme becerilerine ve özgüvenlerinin gelişmesine ciddi oranda katkı sağlıyor. Düzenli kitap okuyan ve okudukları kitapları anlatan öğrencilerin, kendilerini ifade etme becerilerinin geliştiği; arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle ve aileleriyle konuşmalarının olumlu yönde değiştiği gözlemleniyor. Bu durum, diğer okuma projelerine oranla verimin daha erken ortaya çıkmasını sağlıyor.

Okulumuzda 2. dönem itibariyle 200 civarı öğrencimiz projemize dahil olmuş bulunmakta ve her geçen gün katılmak isteyen öğrencilerin sayısı artmaktadır.

02-03-202202-03-202202-03-202202-03-2022

Yayın: 02.03.2022 - Güncelleme: 02.03.2022 20:59 - Görüntülenme: 254