T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
OSMANİYE / MERKEZ - Yunus Emre İlkokulu

Okulumuz öğretmenleri El Ele Minikler Sağlıklı Yaşıyor Projesinde Buluştular.

'EL ELE MİNİKLER SAĞLIKLA YAŞIYOR 'eTwinning projemiz

 

 

  Okulumuz Öğretmenlerinden Harun ULUCAN,Serkan Mustafa AKYOL,Mahir ÖZGÜNEY,Çiğdem YETİŞ,Ezel KAYA tarafından yürütülmekte olan eTwinning projemiz

'EL ELE MİNİKLER SAĞLIKLA YAŞIYOR '

Proje hakkında

Öğrencilerin gelişimlerini tamamlayabilmeleri için en önemli olan şey, Sağlıklı yaşamaktır. Sağlıklı ve düzenli beslenme alışkanlığı küçük yaştan itibaren önem arz etmektedir. Dünyanın içinde bulunduğu pandemi sürecinde çocuklarımıza, Sağlıklı beslenmenin, temizlik kurallarının ve Bağışıklık sistemini güçlü tutmanın yollarını yaş ve gelişim düzeylerine uygun etkinlikler düzenleyerek öğretilmesi amaçlanmaktadır. Projemiz ile ilkokul ve okul öncesi dönemindeki çocuklarımıza Sağlıklı beslenerek ve temizlik kurallarına uyarak hastalıklara karşı vücut dirençlerini artırma alışkanlıkları kazandırarak sağlıklı bireyler olmanın temelini oluşturmayı sağlamak.

Hedefler

Sağlıklı beslenme bilincini uyandırmak
Sağlıklı beslenmeyi öğrencilerde davranış haline getirmek
Fiziksel aktivite konusunda öğrencilerin farkındalığını artırmak
Öğrencilerin günlük hayatlarına fiziksel aktiviteyi yerleştirmesini sağlamak
Öğrencilerde beslenme ve fiziksel aktivite konusunda oluşturulacak farkındalık ile dolaylı olarak öğrencilerin çevresinde bulunan insanların bilinçlenmesi artırmak.
Öğrenciler kendine olan güvenleri ve kendi sınırlarını tanıma becerilerini geliştirecek. Karşılaştığı problemlere çözüm üretebilecek. Arkadaşları ile iyi ilişkiler kurma becerisini geliştirecek. Kurallara uyma becerisini geliştirecek. Adil bir şekilde rekabet becerisini geliştirecek. Kendi stratejisini geliştirme ve pratik düşünme becerisini geliştirecek. Yenilgiyi kabullenme ve tebrik etme becerisini geliştirecek. İleriyi görme planlama ve sabır becerilerini geliştirecek. Sözel ve görsel zekâ, mantık ve muhakeme becerilerini geliştirecektir.

 

Beklenen Sonuçlar

Öğrencilerimiz ve çevremizde yaşayan insanlar sağlıklı beslenme konusunda bilinçli hale geleceklerdir. Yapacağımız aktiviteler konusunda öğrenciler bilinçlenecekler ve çevrelerine öğrendiklerini öğreteceklerdir.
Bu proje ile öğrencileri başta sağlık olmak üzere, spor, temizlik, beslenme vb. kuralların benimsenmesini sağlayarak, tüm bu kuralların hayat felsefesi yapma yolunda yürümelerini sağlayacağız.

19-12-202219-12-202219-12-202219-12-2022

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 10.08.2022 - Güncelleme: 19.12.2022 20:34 - Görüntülenme: 206
  Beğen | 0  kişi beğendi