OSMANİYE / MERKEZ - Yunus Emre İlkokulu

Mrt

Bakanlığımız tarafından "Okulumda sağlıklı besleniyorum programı"  Etkinlıkleri kapsamında Sağlıklı Beslenme ve Fiziksel Aktivite konusunda öğrencilerimize Bilinçlendirme çalışması yapıldı.

Sağlıklı yaşam, sağlıklı beslenmeyle başlar.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Diyetislenleri tarafından öğrencilerimize sağlıklı beslenme kültürü oluşmasını sağlamak için yapmış oldukları etkinlik için teşekkür ediyoruz.

Mrt

Yeni bir baharı coşku ile yaşatan önemli bir bayramımız olan Nevruz Bayramı; bahar ile doğanın uyanışını ve sonsuz bir bereketin geldiğini müjdeler.

"Yaratılanı severiz, Yaratan'dan ötürü" diyen bir medeniyet anlayışına sahip millet olarak aramızdaki sevgi, saygı ve kardeşlik bağıyla hoşgörü iklimi içinde yaşamaya devam etme arzusundayız.Bu kutlu bayramın Türk-İslam coğrafyasına ve yüce milletimize hayırlar getirmesi en büyük arzumuzdur.

Bu anlamda Okulumuzda 21 Mart Nevruz Bayramı Kutlandı.

Mrt

Çanakkale Zaferi, vatanseverlik, fedakârlık, cesaret gibi yüksek faziletlerin kahramanca sergilendiği bir destandır. Aziz Türk milletimizin bu onurlu günü kutlu olsun.

Çanakkale'de yazılan destanın ışığında, milletimizin birlik ve beraberliğinin önemini bir kez daha hatırlıyoruz. 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 109. yılında, şehitlerimizi rahmetle anıyoruz.

Atatürk'ün önderliğinde kazanılan bu zafer, Türk milletinin altın harflerle yazılmıştır. 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni kutlarken, şehitlerimizi ve gazilerimizi ile anıyoruz.

18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi Kutlu Olsun!

Mrt

12 Mart İstiklâl Marşı'nın TBMM'de Kabulünün 103. Yıl Dönümü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü, Yunus Emre İlkokulu öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı programla  kutlandı.

Mrt

8 Mart Dünya kadınlar günü kapsamında okul müdürümüz Orhan YILMAZ Bey, okulumuzda bulunan kadınlara karanfiller vererek 8 mart dünya kadınlar gününü kutladı.

Mrt

Teşekkür mektuplarımız proje paydaşlarımızın eline ulaşmıştır.

Mrt

Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Çanakkale Şehitlerine” adlı şiirinde “Asım’ın Nesli” dediği ideal Türk gençliği, Osmaniyemizin Yunus Emre mahallesinden vatan, bayrak ve millet sevgisini tüm dünyaya haykırdı. Milli marşın her bir mısrasını ayrı bir anlam taşıyarak okuyan öğrencilerimizden dereceye girenlere ödülleri okul müdürümüz tarafından verildi.

Şbt

Toplum destekli polisler, toplumun geneline hitap eden ve toplumun içinde günlük görevlerini yerine getirmektedir. Bu görevler sırasında görevli her bir personel, yardıma muhtaç veya sosyal kurumlara tevdi edilmesi gereken ya da bu kurumlarla irtibat kurması gereken birçok vatandaşımızla karşılaşmaktadır. Toplum destekli polisler, görev alanları dâhilinde karşılaştıkları bu kişiler ve ilgili kurumlar ile irtibat kurarak gerektiğinde yardım yapılmasını sağlamakta ya da ilgili kurumlarca gerekli tedbirlerin alınmasını sağlamaktadırlar. Ayrıca toplum destekli polislik hizmetleri kapsamında, sosyal duyarlılığı ve farkındalığı artırmaya, çocukları ve gençleri suçtan ve zararlı alışkanlıklardan korumaya, aileleri çocukların maruz kalabileceği tehlikeler konusunda bilgilendirmeye, bireylerin güvenlik önlemleri konusunda bilgilendirilmesine ve toplumda güveni artırmaya yönelik ilgili paydaşların katılımıyla birçok proje uygulanmakta bu kapsamda okulumuzu ziyaret etmişlerdir.

Toplum Destekli Polis Şube Müdürlüğü personellerine Okulumuz Adına Teşekkür ederiz.

Şbt

Ankara Beşevler yurt müdürlüğü öğrencilerinin hazırlamış olduğu atkı ve bereler, Isıtan Eller projesi kapsamında öğrencilerimize  hediye edilmiştir.

Gençlik ve Spor Bakanlığının Isıtan Eller Projesi Kapsamında okulumuz öğrencilerine el emeği, atkı ve bere hediye edilmiştir.

Bu kapsamda Ankara Beşevler Yurt Müdürlüğüne ve Yurt öğrencilerine Teşekkür ederiz.

Şbt

Okul Bahçeleri " çocuk oyun alanları" olsun. Oyun; çocuklarımızın kişisel, sosyal ve akademik gelişimleri için vazgeçilmezdir. Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda okulumuzun bahçesini çocuk oyun alanına göre düzenledik. 2.Döneme hazırız.

Ock

2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı ilk dönemini coşku ve heyecanla bitirmiş bulunmaktayız. Okul Müdürümüz Orhan YILMAZ bey tüm sınıfları gezerek  öğrencilerimize ara tatil boyunca bakanlığımızın talimatları doğrultusunda kitap okumalarını, aileleri ve arkadaşları ile birlikte etkinlik yapmalarını tavsiye etti. Karne töreninde okuluumuzun başarılı ve örnek öğrencilerine hediyeleri verildi.

Tüm öğrencilerimize iyi tatiller.

Ock

Dönem sonu faliyet haftası kapsamında İkinci günü olan Salı günü Hitabet Oyunları ve Sinema etkinliği gerçekleştirilmiştir.

Ock

Dönem sonu faliyet haftası kapsamında ilk günü olan pazartesi günü bilgi yarışması ve kelime oyunları, kermes ve en sevdiğini paylaş etkinliklerimiz ile görsel sanat,bilim ve spor saati etkinliklerimiz gerçekleştirilmiştir.

Ock

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile iş birliği kapsamında Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele veli semineri çalışmamız gerçekleştirildi.